L’informe

L’impacte de la crisi econòmica a Catalunya, i molt especialment a la província de Barcelona, implica que les persones afectades estiguin enfrontant importants dificultats per fer front al pagament de necessitats bàsiques, entre elles l’habitatge o l’alimentació. Les administracions locals, donada la seva inserció en el territori, són de lluny les més involucrades per la problemàtica que suposa l’atenció al gruix de persones afectades. La situació d’emergència habitacional que se suma també a la d’emergència alimentària fa que el problema de la pobresa s’hagi d’entendre des d’una perspectiva integral i garantista dels drets humans. En aquest sentit, cal estudiar amb profunditat com està canviant la situació de vulnerabilitat d’una part important de la població i analitzar-lo des de la perspectiva del dret a l’alimentació adequada.

Motivació i a qui va dirigit el projecte

Volem transformar la situació de precarietat que afecta directament als nostres drets. Volem trencar el silenci mediàtic i fer una informe-denúncia que deixi en evidència la vulneració del Dret a l’Alimentació a Catalunya. El nostre objectiu és posar sobre la taula una problemàtica social latent i portar-la a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides per exigir responsabilitats a l’Estat Espanyol.

Es tracta d’un procés participatiu de recollida i devolució de resultats en diferents formats, destinats a la sensibilització i l’educació social. Per això, la participació dels actors socials implicats és imprescindible per al treball posterior d’educació i incidència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s